sprotaki.reismee.nl

Van hie no doa!! Lezz en Loth ready for more

Na drie dagen is het tijd om Lima al achter ons te laten!

Dag Chinatown, taarten, historisch centrum, oceaan, piramides midden in de stad, de eerste Pisco Sours enzovoort n hop naar onze eerste bus richting... PISCO!!! 

Alweer taart, 1ste rit met de mototaxi en... Pisco-time! (ja ne mens moet zien dattem gereed is om op tour te vertrekken! en daarbij, eentje LESt de dorst niet !)

Uitstap naar Reserva Nacional Paracas en de Isla Ballestas! Wonderlijke natuur en beestjes: pinguins, zeeleeuwens, duizenden vogels, pelikanen, flamingo's, Paracascondor, colibri's, Lot, Leslie, ... Alles vanop de speedboot te zien of vanaf de miradors in het park. Een nieuwe messias werd geboren...

Van zee naar zand, van nat naar droog, van laag naar hoog... naaar Huacachina!!!! Kleine Oase vlakbij Ica! Heel veel zand gegeten, ook Lot hare kodak (nog steeds technische problemen!) Het zand zat overal door zandafdalingen, sanboarden en met den buggy! Wiiiihaaaaa sensatie ten top! Een nachtelijke zwem in onze pool onder de sterren haalde de eerste zandlaag van onze tanden!

Tijd voor onze doortocht in 1 dag: vanuit de Oase naar Nazca en 's avonds de bus naar Arequipa, maar NIET zonder eerst te stoppen bij de Nazcalijnen! Overweldigend en moeilijk te vatten! Nog een mooie kolonisten-van-Katan-zonsondergang en ons energiepeil stond weer op 100 %, wat  je nodig hebt voor een busreis.... ;)

Aangekomen in Arequipa, de witte en 2de grootste stad van Peru, genieten we van een KEIKNAP uitzicht op vulkaan Misti vanop ons dakterras! Heel de dag houden we het rustig, want we zitten nu boven 2500 meter... pannenkoek, koffie en coca-bladeren houden ons hoofd in orde! Want morgen vertrekken we voor de eerste keer de bergen in, naar de Colca-cañon!!!! (Er volgt binnenkort een aparte rubriek over onze trekkings in de Colca-cañon, Machu Pichu,... fotoruimte is op..)

Helemaal stijf van de trek, maar dik tevreden en aangepast aan de hoogte, kriebelt het nu om TITICACA(boven 3900 m) te zien!!! Eerst naar Puno, een schoon havenstadje aan het meer met originele cocktails en hosteleigenaars die al slapen om halftwee 's nachts! SISSIES! Langdurig aanbellen en stenen gooien helpt in zo'n geval!

We gaan de drijvende Uros-eilanden bezoeken met een bootje.. superknap wat de mensen daar maken! Ze overleven nu vooral van toerisme en dat bezorgde (vooral Lot) een raar gevoel...het leek soms een act-de-presence. MAARR goed dat we het hebben gezien... het zicht op het meer en de bergen zijn niet geschilderd maar echt!!

De rest van het verhaal krijgen jullie snel, want inmidels zitten we in al Cusco, gereed voor  Machu Pichu, na onze kustvakantie in Copa, Copa Cabaaaaana!

Tijd voor een jugo con platano,fresa,palta,piña,papaya,maracuya,naranja,durazno en manzana!

Ikkos Lesos klappos al muchos goeos Spons als locoLotto

Hasta luego amigos!

xxx Len L

Reacties

Reacties

wimpie

Lot we volgen je nog steeds! en zijn steeds onder de indruk van de foto's die je doorstuurt! Prachtig!!!
Blijven genieten! Blankenberge is idd niks ....

Mie

Lotsjen,

Goed relaxen daar met Leslie,veel plezier maken!....doe zo voort meid en geniet met volle teugen...want 't is bijna voorbij.. dan zit ge weer bij ons...(joehoe!!)
gr Mie

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!